3.5% dividend voor meer dan 2800 coöperanten in windenergie

12 juni 2018 - Aspiravi Samen cvba keert aan haar meer dan 2.800 burger-coöperanten een mooi dividend van 3,5% uit voor hun investering in hernieuwbare energie voor het voorbije werkjaar 2017. De coöperatieve vennootschap draagt bij tot de bouw van windturbines in Vlaanderen. De burger-coöperanten ontvangen niet enkel jaarlijks een mooi dividend, maar zorgen ook voor draagvlak voor hernieuwbare energieprojecten en bouwen samen aan een meer duurzame samenleving.

De Algemene Vergadering van Aspiravi Samen cvba heeft beslist om 3,5% dividend uit te keren aan haar burger-coöperanten voor hun investering in hernieuwbare energie. Met de middelen die door de coöperanten van Aspiravi Samen cvba zijn samengebracht, werden windparken gerealiseerd door Aspiravi nv in Izegem, Diest-Bekkevoort, Brecht-Wuustwezel-Hoogstraten, Perwez, Dendermonde, Brugge, Haaltert, Assenede en op linker- en rechteroever in de Antwerpse haven.

Sinds de oprichting in 2010 kende Aspiravi Samen cvba jaarlijks een gestage groei, zowel in aantal coöperanten als in kapitaal. Eind mei 2018 telde de coöperatie 2.800 leden en een totaal kapitaal van 7,6 mio €. Ruim meer dan de helft van de aandeelhouders (70%) bezit het maximum van 24 deelbewijzen per persoon. Nog eens 8% heeft 20 aandelen per persoon aangekocht.

De burger-coöperanten van Aspiravi Samen, in hoofdzaak omwonenden van windenergieprojecten, ontvangen niet alleen jaarlijks een mooi dividend voor hun investering in hernieuwbare energie, maar bouwen ook mee aan een duurzame samenleving. Bovendien leveren ze niet alleen een belangrijke bijdrage tot het creëren van draagvlak voor hernieuwbare energieprojecten, maar ook tot het realiseren van de klimaatdoelstellingen. Aspiravi Samen cvba hecht veel belang aan haar coöperatieve werking en heeft het voorbije werkjaar tal van interessante activiteiten voor haar coöperanten georganiseerd. Sinds maart 2015 is er ook een bijkomend voordeel voor de burger-coöperanten: de mogelijkheid om lokaal geproduceerde, groene stroom aan te kopen aan een voordelig tarief bij Aspiravi Energy nv. Bovendien steunt elke klant van Aspiravi Energy nv automatisch een goed doel via het Kinderarmoedefonds.

Intekenen in Aspiravi Samen cvba kan nog steeds en dit tot en met 9 oktober 2018, aan 125 € per deelbewijs, met een maximum van 24 deelbewijzen per persoon. Dat kan via de website www.aspiravisamen.be.