3.75% dividend voor 6600 coöperanten in windenergie

Hasselt, 12 juni 2018 - Limburg wind cvba keert aan haar meer dan 6.600 burger-coöperanten opnieuw een mooi dividend van 3,75% uit voor hun investering in hernieuwbare energie. Sinds 2010 heeft de coöperatieve vennootschap bijgedragen tot de bouw van windturbines in de provincie Limburg. Zo ontvangen de meer dan 6.600 coöperanten van Limburg wind cvba jaarlijks niet enkel een mooi rendement, maar bouwen ze samen ook aan een duurzaam Limburg.

Sinds de oprichting in mei 2010 kende Limburg wind cvba een opmerkelijke groei, zowel in aantal coöperanten als in kapitaal. Eind mei 2018 telde de coöperatie 6.614 aandeelhouders en een totaal kapitaal van 17,7 mio €. Ruim 70% van de aandeelhouders bezit het maximum van 24 deelbewijzen per persoon.

De Algemene Vergadering van de cvba besliste om 3,75% dividend uit te keren aan haar burger-coöperanten voor hun investering in hernieuwbare energie. Met de middelen die door de coöperanten van Limburg wind cvba zijn samengebracht, realiseerde Limburg win(d)t nv en Lommel win(d)t nv windparken in Beringen, Bilzen, Dilsen-Stokkem, Genk, Halen-Diest, Ham, Hasselt, Lommel, Lummen, Maaseik, Maasmechelen, Riemst en Tessenderlo.

De burger-coöperanten van Limburg wind cvba, die in hoofdzaak nabij de windenergieprojecten wonen, ontvangen jaarlijks niet enkel een mooi dividend voor hun investering in hernieuwbare energie, maar bouwen ook mee aan een duurzame samenleving. Bovendien leveren ze een belangrijke bijdrage tot een klimaatneutraal Limburg tegen 2050 en zorgen ze voor groeiend draagvlak voor windenergieprojecten. Limburg wind cvba organiseert voor haar coöperanten op regelmatige basis interessante aandeelhoudersactiviteiten. Sinds maart 2015 kunnen de burger-coöperanten ook lokaal geproduceerde, groene stroom aankopen aan een voordelig tarief bij Aspiravi Energy nv. Bovendien steunt elke klant van Aspiravi Energy nv automatisch een goed doel via de organisatie Een Hart voor Limburg.

Intekenen in Limburg wind cvba kan nog steeds en dit tot en met 23 oktober 2018, aan 125 € per deelbewijs, met een maximum van 24 deelbewijzen per persoon. Dat kan via de website www.limburgwind.be.